Usi Antifoc Culisante Verticale

CE LE DEFINESTE?

Portile antifoc REI120 sunt disponibile si cu sistem de glisare vertical.
Campul de lucru include deschideri mai mari sau mai mici si/sau conditii speciale de lucru, dimensiunea portilor putand fi specificata la comanda. Portile sunt livrate cu panouri metalice izolate, sine de ghidaj, casete de protectie, contragreutati, sigurante termice fuzibile sau electromagneti si finisaje cu culori din paletarul RAL plus alte accesorii necesare unei bune functionari a produsului.

Standarde

Portile sunt certificate conform standardelor UNI 9723 .

ATENTIE !
Portile culisante verticale sunt livrate sub forma unui singur produs preasamblat, din considerente de manevrabilitate. Elementele de compartimentare cu rol de izolare a incendiilor trebuie utilizate cu atentie. Acestea sunt special concepute pentru montaj in spatii si constructii vertical aliniate si netede. Compartimentarea spatiilor  interioare se va face astfel incat in zonele rezultate sa nu existe curenti puternici de aer. Montajul va fi efectuat numai de tehnicieni specializati. Pentru aplicatii speciale contactati departamentul nostrum tehnic. Sistemul de prindere al portii este ales de client in functie de specificul activitatii si de sistemul de operare anti-incendiu – siguranta termica sau electromagnet.

NOTA :
Portile antifoc necesita o proiectare care sa reprezinte dimensiunile si functiile special ale acestora. Fiecare loc de instalare trebuie masurat si verificat pt. alinierea verticala a peretilor si gradient al podelei. O atentie deosebita trebuie acordata deformarilor si blocajelor ce pot ingreuna operarea sau libera miscare a portilor. Avand in vedere greutatea considerabila a portilor, trebuie  verificata portanta zidurilor pentru montarea sinei de ghidaj si a labirinturilor suprapuse.

Portile cu glisare verticala sunt disponibile in urmatoarele clase de rezistenta la foc:
poarta antifoc culisanta vertical REI 120 sistemul de glisare vertical.

VERSIUNEA REI 120

Portile culisante verticale au urmatoarele caracteristici:

Canatul de usa

Portile cu un canat sunt confectionate din module de paneluri metalice izolate pe interior cu materiale caracteristice. Grosimea canatului: 80 mm.

Sina de ghidaj

Glisare pe sinele de ghidaj laterale si placute antiderapante si rezistente antifrictiune.

Labirinturi suprapuse

Confectionate din tabla ambutisata.

Contragreutati

Contragreutati cu balans reglabil.

Manere

Ingropate la fata pe ambele parti.

Garnitura de etansare

Termo-expandabila pe suprafatatuturor labirinturilor suprapuse.

Placuta de identificare

Marcaj cu date de referinta aplicat direct pe maner.

Finisaj

Cu un strat de baza , un grund termorigid, in cuptor, la 160 grade Celsius. Culoare pastel turcoaz deschis (similar to NCS4020-B50G).

Dimensiuni gol de zid

Min. 300 x 500;  max. 3000 x 3000
Marimi mai mari, la cerere.

Modul normal de lucru

Poarta este mentinuta in pozitia “deschis” datorita unei sigurante termice situata in partea de sus, pe distantierul de labirint.Poarta poate fi inchisa manual. In caz de incendiu poarta se inchide in momentul in care siguranta termica cedeaza.

Ambalare

In containere metalice de unica folosinta.

Greutate

REI 120 cu glisare verticala – approx. 50 kg/m2 pe gol de zid, excluzand sinele de ghidaj si contragreutatile.

NOTA !
Accesoriile aditionale depind in general de dimensiunile portilor.

versiunea REI 120 poarta antifoc culisanta vertical un canat module de paneluri metalice izolate goale pe interior grosime canat 80 mm Glisare pe sine laterale si placute antideraiere rezistente la foc confectionate din tabla ambutisata insertie pe ambele parti dimensiuni gol de trecere Poarta este mentinuta deschisa datorita unei sigurante termice situata in partea de sus pe distantierul de labirint                           *Dimensiunile pot varia pentru portile mai mari

VT – VISCOTROLER®
DISPOZITIV DE PREVENIRE A ACCIDENTELOR

Portile trebuie sa fie echipate cu acest dispozitiv care controleaza viteza de inchidere a acestora pe durata inchiderii automate.
Din momentul critic cand se declanseaza inchiderea automata, viteza usii creste progresiv, proportional cu durata inchiderii si a greutatii usii. In timpul situatiilor de urgenta, energia generata poate cauza avarii sau rani serioase obiectelor sau personalului aflat in raza de miscare a portii. Rotorul hidraulic V.T. VISCOTROLLER® face posibila reglarea constanta a vitezei in intervalul 0.05 si 0.25m/sec.

ATENTIE !
Pentru a preveni accidentele, portile trebuie sa fie dotate cu sisteme de franare pentru a regla viteza de inchidere. Clientii care aleg sa nu includa in pachet acest sistem de franare isi vor asuma intreaga responsabilitate pentru eventualele consecinte.

ELECTROMAGNETI

Portile trebuie sa fie echipate cu un dispozitiv automat care controleaza viteza de inchidere a acestora pe durata inchiderii automate.                                                                                                           Din momentul inchiderii automate viteza usii creste progresiv proportional cu durata de inchidere si a greutatii usii. In timpul situatiilor de urgenta, energia generata poate cauza avarii sau rani serioase obiectelor sau personalului aflat in raza de miscare a portii. Rotorul hidraulic V.T. VISCOTROLLER® permite reglarea constanta a vitezei in intervalul 0.05 si 0.25m/sec.

Date tehnice pentru electromagnetul CC600N pt un canat de pana la 10mp din golul de zid
tensiunea de alimentare 24 V CC
toleranta tensiune alimentare ± 10%
curent nominal 125 mA
putere nominala 3 W
rata alimentarii cu tensiune 100%
forta de retinere aprox. 61 Kg.
temperatura de operare 0°C ÷ +50°C
temperatura electromagnet, ambient 20°C 45°C
reziduuri magnetice zero
Date tehnice pentru electromagnetul CC1400N pentru un canat mai mare de 12 m2 din golul de trecere
tensiunea de alimentare 24 V CC
toleranta tensiune alimentare ± 10%
curent nominal 200 mA
putere nominala 5 W
rata alimentarii cu tensiune 100%
forta de retinere aprox. 143 Kg.
temperatura optima operare 0°C ÷ +50°C
temperatura electromagnet, ambient 20°C 60°C
reziduuri magnetice zero

Marcaj CE in conformitate cu Standardul EN 1155.

 

VT – VISCOTROLER® electromagnet poarta culisanta vertical antifoc

VOPSIREA

Se aplica un prim strat ecologic de grund epoxilic anticoroziv. Rezistenta minima la ceata de sare : 300 ore (A.S.T.M.B – 117 – 61). Pelicula anticoroziva de baza de culoare “pastel turcoaz deschis”. Optional: finisaj cu aspect de satin cu vopsea polimerizata de cuptor din paletarul de culori RAL.

Grupa 01
Culoare porti: pastel turcoaz deschis. (similar NCS4020B50G)
Culoare porti pastel turcoaz deschis similar NCS4020B50G

Grupa 02 (Pelicula anticoroziva de baza + finisaj cu vopsea aspect satinat):
grupa 02 culori din paletarul RAL porti antifoc culisante vertical

 

vopsire in camp electrostatic                                     Grupa 03 (Pelicula anticoroziva de baza + finisaj cu vopsea aspect satinat):
grupa 03 culori din paletarul RAL
*Este necesara aprobarea mostrei imprealabil.                                                                                                                    Grupa 04 (Pelicula anticoroziva de baza + finisaj cu vopsea aspect satinat):
grupa 04 culori din paletarul RAL                                                        NOTA :
Din motive strict legate de imprimare, culorile prezentate trebuie considerate pur informative. Consultati mostrele tip RAL sau NCS.

Protectie

Deoarece portile sunt proiectate pentru folosire in spatii inchise trebuie protejate de agentii atmosferici si de razele solare directe.
Utilizarea in exterior necesita aplicarea unor vopsele speciale, rezistente in mediul extern (la cerere).

 

Curatarea

Apa si sapunurile cu pH neutru sunt recomandate pentru curatarea curenta a produselor noastre. Nu folositi agenti de curatare obisnuiti (vezi detergentii) si/sau alti solventi. Nu vom fi considerati raspunzatori pentru eventualele probleme ce pot apare in urma nerespectarii acestor instructiuni.

Revopsirea

Pentru revopsire urmati procedura de mai jos:

  • sablati si curatati orice urma de praf de pe suprafete
  • aplicati un strat epoxilic mat din 2-componente. Noi va recomandam EPOX Nr. 5203 bej 0059, fabricat de ALCEA in Milano sau echivalente
  • revopsiti suprafetele cu lacuri sau vopsele la alegere.

Retusare

La cerere Ninz ofera vopsea de retus nitro-sintetica, in cutii de 1kg, in tenta RAL necesara.

 

ATENTIE !
Montarea externa a portilor cere unele masuri de prevenire a degradarii produsului, cum ar fi:

  1. Portile trebuie protejate tot timpul de agentii atmosferici. Avarii permanente pot aparea in cazul infiltrarii de apa in canat. Instalati copertine sau acoperisuri pentru protejarea produselor nou instalate cat si a celor existente.
  2. Evitati culorile inchise pentru portile care vor fi expuse direct razelor solare. Foaia de metal se poate incalzi si poate cauza deformarea canatului, ceea ce ar compromite functionalitatea usii.

NOTE GENERALE
Toate drepturile rezervate.
Interzisa reproducerea (partiala sau totala) fara o autorizare in prealabil din partea Ninz.
Ninz isi rezerva dreptul de a modifica produsul.
Instalarea trebuie executata doar de tehnicieni specializati.
Modificarile pot fi facute doar conform instructiunilor de instalare.
Pentru orice reparatie se vor folosi doar piese de schimb originale NINZ .

Comments are closed.