Porti Antifoc Telescopice

CE LE DEFINESTE?

Portile antifoc telescopice REI120 sunt disponibile in varianta de culisare pe orizontala. Gama de utilizare include intrari de dimensiuni mari si/sau activitati cu regim special de desfasurare, in functie de nevoile de spatiu ale clientului. Portile au in componenta lor canaturi confectionate din foi de tabla zincata, sine de ghidaj, casete de protectie, contragreutati, sigurante fuzibile termici sau electromagneti si finisaje cu grunduri sau cu vopsele de culori din paletarul RAL, plus multe alte accesorii importante pentru buna functionare a produsului.

Standarde

Portile sunt certificate UNI 9723 in conformitate cu normele in vigoare.

Sensul de deschidere

Sensul de deschidere trebuie specificat in momentul efectuarii comenzii. poarta antifoc telescopica deschidere in stanga monolaterala

Portile telescopice bilaterale: porti antifoc telescopice bilaterale REI 120

Porti telescopice mono-laterale: poarta antifoc telescopica monolaterala REI 120poarta telescopica antifoc REI 120 monolaterala sens de deschidere

poarta telescopica bilaterala antifoc REI 120

NOTA:  Portile antifoc necesita o atenta proiectare care sa le reflecte dimensiunile si functiile speciale. La orice sit de montaj trebuie masurat si verificat aliniamentul peretilor si inclinatia pavimentului. O atentie deosebita trebuie acordata protuberantelor sau altor potentiale blocaje ce pot impiedica sau ingreuna montajul portilor sau actionarea acestora. Avand in vedere greutatea considerabila a portilor, trebuie verificata rezistenta si portanta peretilor si a grinzilor folosite pentru instalarea sinelor culisante si a labirinturilor.

 

ATENTIE!  Elementele de izolare a incendiilor trebuie folosite corespunzator. Acestea se instaleaza in spatii si in incinte cu planuri plate si incastrate in zidarie. Compartimentarea pentru interior este destinata zonelor nesupuse curentilor de aer. Montajul va fi facut doar de tehnicieni calificati. Pentru aplicatii speciale va rugam sa contactati departamentul nostru tehnic. Sistemnul de prindere a portii este ales de client pentru a respecta normele de activitate si proiectul sistemului antiincendiu (siguranta fuzibila sau electromagnet).

VERSIUNEA MONOLATERALA REI120 CU DOUA CANATE

In conformitate cu UNI 9723 pentru doua canate, portile telescopice monolaterale detin urmatoarele caracteristici:

Montaj

Pe pereti portanti sau in tavan.

Canatele portii

Confectionate din foi de tabla zincata cu structura interna goala. Asamblarea consta in insurubarea profilelor orizontale in structura. Grosimea canatului este de 80 mm.

Sina de ghidaj superior

Pentru culisare orizontala, confectionata din otel ambutisat prevazuta cu gauri de fixare pentru dibluri (nu sunt incluse). Mecanismul de rulare este situat in partea superioara pentru o forta de frecare redusa. Extensia sinei de culisare montata in paviment care depaseste zona de deschidere asigura perpendicularitate canatului. Ghidajul superior este acoperit de o caseta de protectie confectionata din tabla ambutisata.

Labirinturi suprapuse

Confectionate din otel ambutisat.

Countragreutate

Pentru inchidere reglabila, cu casete de protectie din table ambutisata si cavitati pentru suporturi de fixare.

Manere

Incastrate pe ambele parti ale usii.

Garnituri de izolare in caz de incendiu

Garnituri termo-expandabile pe toata suprafata labirinturilor si sub canate.

Placuta de identificare

Marcarea cu datele de referinta e aplicata direct pe maner.

Finisaj

Grund termostabilizat la 160 de grade, pastel turcoaz deschis (similar NCS4020-B50G)

Ambalare

Module continute in containere metalice de unica folosinta.

Dimensiunile golului de trecere

La cerere, dupa cum este prezentat in tabelul alaturat (La comanda, marimi mai mari sau mai mici).

MOD DE UTILIZARE

Al portilor cu siguranta termica: poarta se mentine stabila in orice pozitie. Contragreutatea sta atasata de siguranta termica si actioneaza inchiderea portii doar in momentul decuplarii.

Greutate

Greutatea portii telescopice este aprox. 50 kg/m2 din golul de trecere

NOTA:  Accesoriile aditionale depind de dimensiunile portii.
poarta telescopica antifoc monolaterala REI 120 versiunea cu 2 canate                         Gradientul sinei de ghidaj este de 2 mm/mldimensiuni gol de trecere pentru poarta antifoc telescopica monolaterala cu 2 canate REI 120                         *Dimensiuni variabile pentru portile mai mari dimensiuni variabile gol de trecere poarta antifoc telescopica 2 canate monolaterala REI 120

REI 120, VERSIUNEA BILATERALA CU 4 CANATE

In conformitate cu standardul UNI9723 pentru categoria cu 4 canate, portile telescopice bilaterale au urmatoarele specificatii:

MONTAJ

Pe pereti portanti sau in plafon.

CANATUL PORTII

Patru canate confectionate din panouri de foi metalice izolate corespunzator. Pentru asamblare insurubati structura in tocul metalic gol pe interior. Grosimea canatului este de 80 mm.

SINA SUPERIOARA DE GHIDAJ

Sina dubla pentru culisare orizontala din tabla presata prevazuta cu gauri de fixare cu dibluri (nu sunt incluse). Mecanismul de rulare este situat in partea superioara a portii avand o forta de frecare redusa la actionarea acesteia. Extensia sinei montate in paviment asigura perpendicularitatea canatelor. Sina superioara de culisare este acoperita cu o caseta de protectie din tabla presata

LABIRINTURI

Confectionate din tabla ambutisata.

CONTRAGREUTATI

Pentru inchidere controlata si acoperite cu casete de protectie din foi metalice ambutisate.

MANERE

Cu insertie pe ambele parti ale primelor doua canate.

GARNITURI DE ETANSARE IN CAZ DE INCENDIU

Garnituri termo-expandabile pe toata suprafata labirinturilor si sub canate.

PLACUTA DE IDENTIFICARE

Marcarea cu datele de referinta e aplicata direct pe maner.

FINISAJ

Cu un strat de grund termostabilizat la 160 de grade C, pastel turcoaz deschis. (similar NCS4020-B50G).

AMBALARE

In containere metalice de unica folosinta.

DIMENSIUNILE GOLULUI DE ZID

La cerere conform tabelului alaturat (marimi mai mari sau mai mici disponibile la comanda).

MOD DE UTILIZARE

Al portilor cu siguranta fuzibila termica: poarta antifoc telescopica sta in pozitie deschis, avand stabilitate in orice unghi de deschidere. Contragreutatea ramane atasata la siguranta fuzibila termici si va inchide poarta cand siguranta cedeaza.

GREUTATEA

Greutatea portii telescopice este de aproximativ 50 kg/m2 din golul de zid.

NOTA:  Accesoriile aditionale depind de dimensiunile portii.

poarta telescopica antifoc versiunea cu 4 canate bilaterala REI 120
Gradientul sinei de ghidaj este de 2 mm/mldimensiuni gol de trecere poarta telescopica antifoc 4 canate deschidere bilaterala
Dimensiuni variabile pentru porti de dimensiuni mai mari. dimensiuni variabile poarta telescopica 4 canate REI 120 bilaterala

OPERAREA PORTILOR TELESCOPICE ANTIFOC

Alegerea sistemului de prindere trebuie sa facuta in concordanta cu nevoile de lucru ale clientului si proiectul in caz de incendiu.

MODUL DE OPERARE A PORTILOR CU SIGURANTA TERMICA:

Contragreutatea (1) nu solicita poarta iar operatorul (2) actioneaza manual deschiderea si inchiderea, poarta mentinandu-si pozitia in care a fost lasata. Cand siguranta (3) este supusa unor temperaturu mai mari de 70° C cedeaza si desprinde cablul (4) astfel contragreutatea trage poarta in pozitia de inchis. Sistemul de franare (5) previne accelerarea portii in timpul inchiderii. Amortizorul de soc (6) reduce din intensitatea impactului la inchidere.

MODUL DE OPERARE AL PORTILOR CU ELECTROMAGNET:

Contragreutatea (1) echilibreaza constant poarta care ramane de obicei deschisa, mentinuta de un electromagnet (2). Contragreutatea actioneaza inchiderea portii ori de cate ori electromagnetul nu primeste impulsuri electrice de la panoul de control sau la apasarea butonului (3). Sistemul de franare (4) previne accelerarea portii in timpul inchiderii. Amortizorul de soc (5) atenueaza din impactul la inchidere. Electromagnetul trebuie conectat la un panou electric, detectorii de fum si senzorii termici aferenti.

mod de operare poarta telescopica antifoc cu siguranta fuzibila termica
NOTA: Siguranta termica se declanseaza cand temperatura din apropiere depaseste 70° C si nu reactioneaza la detectia de fum. Astfel nu este indicata folosirea portilor in afara spatiului de compartimentare si mai ales cand este nevoie de o reactie la fum rece. mod de operare al portilor cu electromagnet la portile telescopice antifoc
NOTA:  Poarta se inchide in urma unui impuls din panoul de control actionat de un detector extern RFC, permitand inchiderea automata la temperaturi sub 70° C dar si in prezenta fumului rece. Aceasta implica posibilitatea amplasarii portii chiar si in afara spatiului de compartimentare.

MONTAJ

sistem de actionare poarta antifoc telescopica cu montaj frontal atasare in plafon

VOPSIRE

Cu vopsea epoxidica anticoroziva care respecta normele ecologice. Rezistenta minima la ceata sare: 300 ore (A.S.T.M. B – 117 – 61). Grund anticoroziv: pastel turcoaz deschis. Optional: finisaj cu aspect de satin din paletarul RAL.

Grupa 01 Culoarea portii: pastel turcoaz deschis (similar to NCS4020B50G)

culoare poarta telescopica antifoc pastel turcoaz deschis similar to NCS4020B50G

Grupa 02 (Pelicula anticoroziva + finisaj cu aspect de satin) grupa 02 finisaje din paletarul RAL 1001 1013 1015 3000 3003 3020 5010 5012 5015 5024 6000 6005 7001 7004 7011 7016 7024 7030 7032 7035 7037 7038 7040 7042 7047 8011 8017 8019 9001 9002 9005 9010 9011 9016 9018

Curatare

Apa si sapunurile cu pH neutru sunt recomandate pentru majoritatea produselor noastre. Nu folositi agenti obisnuiti de curatare (vezi detergenti) si/sau alti solventi. Nu vom fi raspunzatori de posibilele probleme ce vor aparea in urma nerespectarii acestori instructiuni.

Revopsire

Pentru revopsire urmati pasii:

 • sablati si stergeti orice urma de impuritati de pe suprafata.
 • aplicati un strat din 2 componente epoxidice opace. Noi recomandam EPOX nr. 5203 bej 0059 produs de ALCEA in Milano.
 • revopsiti suprafetele cu lacuri sau vopsele la alegerea dumneavoastra.

 

pelicula anticoroziva vopsire in camp electrostatic

Grupa 03 (Pelicula anticoroziva + finisaj cu aspect de satin): finisaj aspect de satin RAL 1004 1005 1006 1007 9006

Este necesara aprobarea in prealabil a mostrei.

Grupa 04 (Pelicula anticoroziva + finisaj cu aspect de satin): finisaj aspect satin pelicula anticoroziva RAL 1003 1012 1016 1021 1023 5002

Grupa 05 (Pelicula anticoroziva): Stratul protector anticoroziv este disponibil in toate culorile listate in grupa 02.

In general, toate nuantele din paletarul RAL sunt disponibile cu exceptia 1018, RAL 5005 si RAL 9007

NOTA: Din cauza reziduurilor din urma procesului de imprimare culorile prezentate aici pot necorespunde culorilor imprimate pe usa. Va rugam sa vizualizati mostrele RAL sau NCS.

Retusare

La cerere va oferim vopsele de retusare (nitro/sintetice) in canistre de 1 kg cu nuanta RAL solicitata.

Protectie

Din moment ce portile sunt destinate folosirii in spatii inchise acestea vor trebui protejate de agentii atmosferici si razele solare directe. Folosirea portii in exteriorul incintelor necesita aplicarea de vopsele speciale pentru aceasta destinatie de utilizare (la comanda).

ATENTIE!  Folosirea in mediu extern necesita mai multe masuri de prevenire a degradarii produsului cum ar fi:

 1. Protectie pentru conditii meteo nefavorabile. Pot rezulta avarii permanente daca apa se scurge in interiorul canatului. Echipati portile cu acoperisuri si burlane pentru a proteja produsele nou montate si cele existente.
 2. Evitati folosirea culorilor inchise pentru portile expuse direct la razele solare. Tabla se poate incalzi si poate cauza indoirea canatului ce compromite functionalitatea usii.

SISTEM DE SCRIPETI PENTRU INCHIDERE AUTOMATA

Scripetii asigura inchiderea automata completa sau culisarea portilor cu latime mai mare decat inaltime. Latimea maxima fara scripeti: (H-800) x 2

Scripeti “standard”:

2 scripeti si caseta de contragreutati standard:

 • pentru porti cu latime mai mare de : (inaltimea H – 800) x 2 si mai scurte de : (inaltimea H – 800) x 4
 • Spatiul minim alocat pervazului este de 250 mm.
 • pentru contragreutatile cu angrenaj: spatiul alocat pe partea sensului de deschidere L + 400 mm

Scripeti “speciali”:

2 scripeti si caseta de contragreutate imbunatatita:

 • pentru portile mai late de (inaltimea H – 800) x 4 si mai scurte de (inaltimea H – 1150) x 6
 • Spatiul minim alocat pervazului este de 350 mm
 • pentru contragreutati cu angrenaj: spatiul necesar pe partea sensului de deschidere L + 500 mm

Scripeti “R”:

3 scripeti si caseta mare de contragreutate:

 • pentru porti cu latime mai mare de (inaltimea H – 1150) x 6 si mai scurte de L=7000 mm
 • spatiul minim pentru pervaz: 350 mm
 • pentru contragreutati cu angrenaj: spatiul pe partea sensului de deschidere L + 500 mm

VT – VISCOTROLER® DISPOZITIVE DE PREVENIRE A ACCIDENTELOR

Portile vor trebui echipate intotdeauna cu un dispozitiv automat de control al vitezei de inchidere automate a portii. Dupa momentul critic de inchidere automata a portii viteza acesteia creste progresiv in proportie cu greutatea si durata de deschidere. In situatiile de urgenta, energia dezvoltata poate cauza avarii/rani serioase personalului si obiectelor din raza de actiune a portii. Rotorul hidraulic V.T. VISCOTROLLER® mentine constanta viteza de inchidere, de la 0.05 la 0,25 m/sec.

ATENTIE!  Pentru prevenirea accidentelor, portile trebuie echipate cu un sistem de franare pentru reglarea vitezei de inchidere. Clientii care nu includ acest dispozitiv in pachet isi vor asuma intreaga raspundere pentru eventualele consecinte.

 

sistem de scripeti standard 2 scripeti si caseta de contragreutati standard scripeti speciali 2 scripeti si caseta de contragreutate imbunatatita scripeti in R 3 scripeti si caseta mare de contragreutate VT – VISCOTROLER® dispozitive de prevenire a accidentelor

AMORTIZORUL DE IMPACT

Accesoriu obligatoriu pentru portile culisante cu una sau doua canate. Energia de compresie a axului este absorbita prin incetinirea fluidului prin reglarea unei valve de limitare. Amortizorul de impact al axului este reactivat la redeschiderea portii. amortizor de impact poarta telescopica antifoc

 

pozitie amortizor de impact poarta telescopica antifoc
 ATENTIE! Nu avariati axul amortizorului de impact!

ELECTROMAGNETI

Modul de operare al portii cu electromagneti (la cerere): poarta se mentine deschisa de obicei. Contragreutatea este agatata permanent de canat iar inchiderea survine ori de cate ori electromagnetul nu mai este alimentat cu energie electrica. Pentru senzori de fum / caldura, panoul de comanda si sursa de alimentare accesati pagina dedicata accesoriilor de usa in cadrul website-ului. electromagnet CC600N CC1400N

 

date tehnice electromagnet CC600N CC1400N

Date tehnice pentru electromagnetul CC600N per canaturi de pana la 12 m2 din golul de trecere.
Sursa de alimentare principala 24 V DC
toleranta voltaj ± 10%
curent nominal 125 mA
putere nominala 3 W
durata inserare 100%
rezistenta aprox. 61 Kg.
temperatura optima de operare 0°C ÷ +50°C
temperatura optima de operare la 20°C 45°C
reziduuri magnetice nule
Date tehnice pentru electromagnetul CC1400N per canat cu gol de trecere mai mare de 12 m2.
sursa de alimentare principala 24 V DC
toleranta voltaj ± 10%
curent nominal 200 mA
putere nominala 5 W
durata inserare 100%
rezistenta aprox. 143 Kg.
temperatura optima de operare 0°C ÷ +50°C
temperatura optima de operare la 20°C 60°C
reziduuri magnetice nule

marcaj CE in conformitate cu standardul EN 1155

POARTA TELESCOPICA MONOLATERALA REI 120 CU ANGRENAJ

Datorita limitelor impuse pe partea pervazului, la cerere, portile culisante pot fi echipate cu angrenaj si/sau contragreutati de aliniere.

 O suprapunere de 100 mm a canatului trebuie asigurata indiferent. In momentul comenzii va rugam sa specificati tipul de pervaz : Normal sau Special.

poarta telescopica monolaterala REI 120 cu angrenaj

Varianta cu contragreutate, partea opusa cu pervaz normal. Dupa montajul portii constructia unui „apron” suplimentar este responsabilitatea si datoria clientului.
Versiunea cu contragreutate situata pe partea opusa pervazului standard.

 

INCUIETOARE DE NOAPTE

La cerere, portile telescopice pot fi dotate cu incuietori de noapte. Utilizarea acestui tip de mecanism la porti trebuie mentionat la efectuarea comenzii.

GRINZI

Grinzile sunt confectionate din profile metalice goale de 100 x 200 mm pentru portile telescopice REI 120 cu una sau doua canate. Pana la L = 2500 pregatita pentru instalare laterala plus captuseli de tavan pentru latime mai mare. Finisajul grinzilor se face cu 2 placi de rigips carton de 12.5 mm este responsabilitatea clientului. Grinzile sunt confectionate din profile metalice goale de 100 x 200 mm pentru portile telescopice REI 120 cu una sau doua canate.

NOTA GENERALA:  Toate drepturile sunt rezervate. Interzisa reproducerea (partiala sau totala) fara autorizare din partea Ninz. Ninz isi rezerva dreptul de a modifica produsul. Montajul se va executa de personal calificat. Modificarile se fac doar ca indicatii din instructiuni. Pentru reparatii generale se vor folosi piese de schimb originale NINZ.

 

incuietoare de noapte poarta telescopica antifoc

Comments are closed.