Sisteme de Control-Acces

 

MAC – CONTROL ACCES MULTIFUNCTIONAL

Sistemul MAC face posibila deschiderea usii folosind aceleasi componente ca si in cazul unei usi normale.
Particularitatea sistemului MAC consta in concentrarea tuturor functiilor de comanda si control in incuietoare, ceea ce simplifica montajul electric.

Sistemul MAC ofera multiple avantaje cum ar fi:

 • surse de alimentare de 12 V AC/CC sau 24 V AC/CC, ceea ce elimina eventuale probleme legate de voltajul diferit
 • consum scazut de curent:
  • la 12 V curentul electric initial este de 500 mA in primele 5-6 sec., apoi trece la un consum constant de 250 mA
  • la 24 V curentul electric initial este de 1 A pentru 300 milisecunde, apoi trece la 500 mA pt. 4-5 sec. si in final se stabilizeaza la 250 mA pt timpul ramas de 25 sec.
 • temporizator incorporat, setat la 30 sec. cu resetare automata de fiecare data cand usa este deschisa, nemiafiind nevoie de temporizator extern
 • LED rosu/verde pe sild pentru a preveni utilizarea gresita, prin fortarea manerului, semnalizand daca sistemul de deschidere este activat sau nu.
 • activare continua a manerului (usa permanent deschisa, cand se doreste)
 • LED conectat la telecomanda, pentru semnalizarea “usa deschisa” sau “usa inchisa”

Sistemul MAC se livreaza preasamblat cu usa, incluzand sistemul de fire din usa, cat si contactele electrice dintre usa si toc. Elemente preasamblate pe usa incluse : broasca antipanica cu solenoid si cip electronic cu temporizator incorporat(1), contacte electrice duble intre canat si toc (2), cablare in interiorul canatului intre contacte si broasca elecromagnetica(3);
In pachet sunt incluse: manerul si sildul cu LED rosu/verde si conectorii (4)
Elemente neincluse: sursa de alimentare pentru contactele din toc (5), buton de deschidere sau alte accesorii de comanda.(6)

Elemente preasamblate incluse : broasca antipanica cu solenoid si cip electronic incorporat cu temporizator (1), contacte electrice duble interpuse in canat si toc (2), si cablare in cadrul canatului (3) Elemente incluse in pachet: maner si sild cu LED-uri rosii/verzi si conectori aplicate.(4) Elemente neincluse: sursa de alimentare pentru contactele din subtoc (5), buton de deschidere si accesorii de comanda.(6)
Diagrama componentelor
Manere din otel inoxidabil si nylon cu LED rosu/verde
Manere  din nylon si otel inoxidabil cu LED rosu & verde

SISTEMUL MAC 1

Mod de lucru
Sistemul MAC 1 controleaza accesul din partea de tragere a usii. Cu broasca inchisa cu cheia, deschiderea este posibila numai printr-un impuls electric (buton, comutator, cititor de card, etc) care activeaza manerul, in timp ce din partea de impingere deschiderea se face cu bara antipanica sau maner de urgenta. Activarea manerului este semnalizata prin aprinderea LED-ului verde, in timp ce LED-ul rosu aprins indica “usa inchisa”. Ambele LED-uri sunt stinse in lipsa energiei electrice.

SISTEMUL MAC 2

Modul de operare
Sistemul MAC 2 controleaza accesul de pe ambele parti ale usii. Cu broasca inchisa cu cheia, deschiderea usii este posibila doar prin impuls electric (buton, comutator, cititor de card, etc) care activeaza ambele manere. Activarea ambelor manere este semnalizata prin aprinderea LED-ului verde. LED-ul rosu aprins indica “usa inchisa”. Ambele LED-uri sunt stinse in lipsa alimentarii cu energie electrica.

Modul “temporizat”
In acest mod activarea dureaza 30 de secunde inainte ca manerele sa revina in stadiul inactiv. Daca usa este deschisa pe durata celor 30 de secunde, temporizatorul se reseteaza automat la zero.

Modul “continuu”
“Setare pe Deschis”: in acest mod, activarea ambelor manere este controlata de un comutator electric (neinclus) ce alimenteaza tot timpul cu current electric incuietoarea MAC 2. LED-ul verde se mentine aprins pe ambele manere, fiind stins doar in momentul deschiderii si inchiderii la loc a usii.

Sistemul MAC 1 poate fi combinat cu orice tip de bara antipanica BM si manere de urgenta M3 (se va specifica in comanda daca sunt pe dreapta sau pe stanga).
Sistemul MAC 1 poate fi folosit in combinatie cu orice tip de bara antipanica BM si manere de urgenta M3

Sistemul standard MAC 2 poate fi combinat cu manerele din nylon negru M1.

La cerere pot fi livrate manere din otel inoxidabil  M1X (se va specifica in comanda daca sunt pe dreapta sau pe stanga).
manere din inox M1X /

NOTA :
Ambele sisteme sunt testate antifoc dupa standardul REI 120 pentru a asigura conformitatea certificarii produsului.

————————————————————-Sfarsit subcapitol

MANERUL ELECTRIC MULTI-VOLTAJ “ELM/MT”

Manerul MAC 1 controleaza accesul din partea de tragere a usii. Odata incuiata cu cheia, deschiderea este posibila doar electric (buton, intrerupator, cititor de card etc) care activeaza manerul, in timp ce deschiderea este posibila din partea de impingere prin bara antipanica sau maner de urgenta. Activarea manerului este semnalizata prin iluminarea LED-ului verde in timp ce LED-ul rosu indica starea inactiva a manerului. Ambele LED-uri sunt stinse in lipsa energiei electrice
Activarea manerului este indicata de LED-ul verde si semnalul sonor, in timp ce LED-ul rosu indica dezactivarea.

Comandat impreuna cu usa, sistemul ELM/MT include:
manerul electric, contactele electrice dintre canat si toc, cablul de alimentare din usa conectat la contactele electrice, panoul de comanda, broasca si suruburile de fixare.

Comandat separat de usa, sistemul ELM/MT include:
manerul electric, panoul de comanda si suruburile de fixare.

Date tehnice
sursa de alimentare 12 Vcc/Vca – 24 Vcc/Vca
curent nominal la 12 V 500 mA
curent nominal la 24 V 200 mA
curent de start la 12 V 700 mA
curent de start la 24 V 300 mA

 

maner electric ELM/MT MULTI-VOLTAJ manerul electric, panou de comanda si suruburi de fixare

MANERUL ELECTRIC MULTI-VOLTAJ “ELM/CISA”

Sistem de deschidere controlata a usii, ce foloseste un dispozitiv electronic pentru activarea manerului. Echipat cu un temporizator separat (pentru introducere in cutia intrerupatorului) care poate fi setat pt. diferiti timpi de deschidere: de la minimum de 0.1 secunde pana la maximul de 10 zile. Echipat cu LED verde pentru semnalizarea activarii manerului. Sistemul ELM/CISA include: manere electrice, 2 metri de cablu de alimentare, cablu special pentru conexiunea dintre canat si toc, drucker patrat de 8/9, suruburi de fixare, temporizator reglabil ambalat separat.

Date tehnice
sursa de alimentare 12 Vcc/Vca – 24 Vcc/Vca
current nominal 330 mA
curent de pornire 800 mA
temperatura de operare -20°C ÷ +80°C
umiditate maxima relativa 95%

NOTA :
Manerul electric se livreaza neasamblat.

 

maner electric CISA ELM/CISA MULTI-VOLTAJ Echipat cu un temporizator separat (pentru insertia in panoul de sigurante) care poate fi configurat mai multi timpi de deschidere: de la minimum de 0.1 secunde pana la maximul de 10 zile. Echipat cu LED verde pentru semnalizarea activarii manerului.<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />
Sistemul ELM/cisa include: manere electrice, 2 metri de cablu de alimentare, manson pentru conexiunea dintre canat si toc, drucker patrat de 8/9, suruburi de fixare, temporizator reglabil ambalat separat.

BARE ANTIPANICA PENTRU A FI COMBINATE CU MANERELE ELECTRICE ELM/MT SAU ELM/CISA

 

Sensul de deschidere controlat este din partea de tragere a usii (partea manerului electric). Folosind cheia pentru incuiere se blocheaza functionarea manerului electric, in timp ce deschiderea usii este posibila actionand bara antipanica de pe partea de impingere.

 


Intrebuintare: pentru iesiri antipanica pe usi cu unul sau doua canate, cand controlul accesului este stabilit pe partea de tragere a usii.

 

Bare antipanica Sensul de deschidere controlat este din partea de tragere a usii (partea manerului electric). Folosind cheia pentru incuiere blocheaza functionarea manerului electric, in timp ce deschiderea usii este posibil actionand bara antipanica de pe parte de impingere. Intrebuintare: pentru iesiri antipanica pe usi cu una sau doua canate cand controlul accesului este stabilit pe partea de tragere a usii.
Exus

Bare antipanica Sensul de deschidere controlat este din partea de tragere a usii (partea manerului electric). Folosind cheia pentru incuiere blocheaza functionarea manerului electric, in timp ce deschiderea usii este posibil actionand bara antipanica de pe parte de impingere. Intrebuintare: pentru iesiri antipanica pe usi cu una sau doua canate cand controlul accesului este stabilit pe partea de tragere a usii.
Twist

 

Bare antipanica Sensul de deschidere controlat este din partea de tragere a usii (partea manerului electric). Folosind cheia pentru incuiere blocheaza functionarea manerului electric, in timp ce deschiderea usii este posibil actionand bara antipanica de pe parte de impingere. Intrebuintare: pentru iesiri antipanica pe usi cu una sau doua canate cand controlul accesului este stabilit pe partea de tragere a usii.
Slash
Manerele MSC
Intrebuintare: la usile cu una sau doua canate cand controlul este stabilit pentru una sau doua sensuri de deschidere. Incuierea cu cheie blocheaza deschiderea din ambele sensuri de deschidere.
Deschiderea controlata se poate configura atat pentru partea de tragere cat si pentru cea de impingere a usii in functie de locul aplicarii manerului electric.
Manerele MCC/S
Intrebuintare: pentru usile cu una sau doua canate unde accesul se face din partea de tragere (partea cu manerul electric). Incuierea cu cheie duce la blocarea deschiderii pe partea de impingere a usii, dar nu de pe partea aplicarii manerului.

 

 Manere MSC Intrebuintare: la usile cu una sau doua canate cand controlul este stabilit pentru una sau doua sensuri de deschidere. Incuierea cu cheie blocheaza deschiderea din ambele sensuri de deschidere. Deschiderea controlata se poate configura atat pentru partea de tragere cat si pentru cea de impingere a usii in functie de locul aplicarii manerului electric.</p><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />
<p>Manere MCC/S Intrebuintare: pentru usile cu una sau doua canate unde accesul se face din partea de tragere (partea cu manerul electric). Incuierea cu cheie duce la blocarea deschiderii pe partea de impingere a usii, dar nu de pe partea aplicarii manerului.
MSC                                                            MCC/S

SISTEMUL DE DESCHIDERE PENTRU COMBINATIE DE MANERE ELECTRICE “ELM/MT”

Manerele de urgenta M3
Intrebuintare: pentru usile cu una sau doua canate, pentru iesiri de urgenta cand controlul accesului este stabilit pe partea de tragere a usii.
Sensul de deschidere controlat este pe partea de tragere a usii (partea cu manerul electric). Incuierea cu cheie blocheaza functionarea manerului electric, in timp deschiderea se poate face cu manerul de urgenta M3.

 

Manere de urgenta M3 Intrebuintare: pentru usile cu una sau doua canate, pentru iesiri de urgenta cand controlul accesului este stabilit pe partea de tragere a usii. Sensul de deschidere controlat este pe partea de tragere a usii (partea cu manerul electric). Incuierea cu cheie blocheaza functionarea manerului electric, in timp deschiderea se poate face cu manerul de urgenta M3. Manere de urgenta HOT/CIL Intrebuintare: pentru usile de camera de hotel Sensul de deschidere controlat este de pe partea de impingere a usii (pe partea cu manerul electric). Inchiderea se face cu cilindru cu buton, deschiderea cu maner electric este posibila doar electric. Deschiderea usii se face doar de pe partea cu camera.
M3                                                            HOT-CIL
Manerele de urgenta HOT/CIL
Intrebuintare: pentru usile de camera de hotel
Sensul de deschidere controlat este de pe partea de impingere a usii (pe partea cu manerul electric). Inchiderea se face cu cilindru cu buton, deschiderea cu maner electric este posibila doar electric. Deschiderea usii se face doar de pe partea cu camera.

————————————————————-Sfarsit subcapitol

ELECTROMAGNETIC SENSOR

……………lipseste capitolul!

 

————————————————————-Sfarsit subcapitol

ELECTROMAGNETII “13700 TD”

Acest sistem se foloseste doar in situatiile speciale in care usile raman inchise si se deschid doar electric. Electromagnetul alimentat electric mentine usa inchisa cu forta de aproximativ 300 kg, nepermitand deschiderea cu manerul. Doar comenzile electrice (card de acces, cheie, buton etc) sau impulsul electric de la detectorul de foc poate dezactiva electromagnetul permitand deschiderea usii.

Mod de lucru
Usa este mentinuta inchisa de electromagnet (01) si de boltul broastei. Deschiderea din afara se poate face cu cardul magnetic (04) folosind cititorul de card (02) al sistemului de control cu card sau orice alt sistem la alegere iar pentru deblocarea boltului se folosesc manerul sau cheia.
Din interior, dezactivarea electromagnetului se face prin apasarea butonului de deblocare (03) (actionat la distanta) sau cu acelasi sistem folosit pe partea de tragere a usii, iar boltul trebuie retras folosind manerul sau cheia. Electromagnetul activat semnalizeaza starea cu un LED rosu, in timp ce semnalul LED verde indica dezactivarea temporara. Este furnizat si un releu AC/DC pentru semnalizarea starii electromagnetului.

 

Usa este mentinuta inchisa de electromagnet (01) si de boltul broastei. Deschiderea din afara se poate face cu cardul magnetic (04) folosind cititorul de card (02) al sistemului de control cu card sau orice alt sistem la alegere iar pentru deblocarea boltului se folosesc manerul sau cheia. Din interior, dezactivarea electromagnetului se face prin apasarea butonului de deblocare (03) (actionat la distanta) sau cu acelasi sistem folosit pe partea de tragere a usii, iar boltul trebuie retras folosind manerul sau cheia. Electromagnetul activat semnalizeaza starea cu un LED rosu, in timp ce semnalul LED verde indica dezactivarea temporara.NOTA
Deblocarea usii este posibila doar daca nu este incuiata cu cheie.
Date tehnice
model 13700 TD rezistenta pana la 300 Kg.
sursa de alimentare 12/24 Vcc intarziere 0 ÷ 90 sec.
absorbtie curent la 12 V 500 mA electrom. compatib standard EMC – UNI CEI 70011
absorbtie curent la 24 V 250 mA certificat Nr. 0123/02

COMPONENTE INCLUSE IN SISTEMUL DE COTROL ACCES CU ELECTROMAGNETI

Pentru usile Proget
Electromagnet 13700 TD cu forta de mentinere 300 kg, 12/24 VCC, placa de insurubare rapida, ancora cu placa de insurubare din otel inoxidabil.

Pentru usile Rever/Univer
Electromagnet 13700 TD cu forta de mentinere 300 kg, 12/24 VCC, placa de insurubare rapida, ancora cu placa de insurubare din otel inoxidabil.

Sistem de control:

 • Tastatura cu cod de acces
 • Sistem de control pe baza de card
 • Cititor de acces biometric „TOCA”
 • Buton de deblocare

NOTA :
Specificatii detaliate pentru sistemul de control pot fi gasite pe pagina „Accesorii”.

 

Electromagnet REVER/ UNIVER PROGET<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />
  Tastatura cu cod de acces<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />
  Sistem de control pe baza de card<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />
  Cititor de acces biometric “TOCA”<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />
  Buton de deblocare<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />
PROGET Electromagnet        Electromagnet REVER/ UNIVER

————————————————————-Sfarsit subcapitol

SISTEME DE CONTROL ACCES – ACCESORII UTILIZATE

Tastatura cu cod de acces
Sursa de alimentare 12-18 VAC/VCC cu 10 taste numerice plus tasta Enter, incluzand unitate de control pentru o usa si temporizator integrat (0,5÷25 sec.). Se pot inregistra pana la 500 de coduri diferite compuse din 1 pana la 6 cifre.

 

Tastatura cu cod de acces Sursa de alimentare 12-18 V AC/V DC cu 10 taste numerice plus tasta Enter, incluzand unitate de control pentru o usa si temporizator integrat (0,5÷25 sec.). Se pot inregistra pana la 500 de coduri diferite compuse din 1 pana la 6 cifre.
Tastatura cu cod de acces
Sistem de control-acces pe baza de card
Sistem de control-acces pe baza de card cu temporizator integrat (art. 55611 + 55613 + 55615), incluzand cititor de card, unitate de control, cablu plat, transformator extern 230 VDC/15 VCC, 3 carduri blanc si unul codat.

 

 Sistem de control pe baza de card Sistem de control pe baza de card cu temporizator integrat (art. 55611 + 55613 + 55615), incluzand cititor de card, unitate de control, cablu plat, transformator extern 230 V DC/15 V DC, 3 carduri blanc si unul codat.
Sistem de control cu card
Cititor biometric de acces TOCA
Cititor biometric de acces TOCA pentru citirea amprentelor si transformarea acestora in coduri. Include o unitate de inregistrare, memorare si anulare a utilizatorilor si o unitate externa pentru amprente. Sursa de alimentare cu voltaj de 9 V.

 

 Cititor biometric de acces TOCA Cititor biometric de acces TOCA pentru citirea amprentelor si transformarea acestora in coduri. Include o unitate de inregistrare, memorare si anulare a utilizatorilor si o unitate externa pentru amprente. Sursa de alimentare cu voltaj de 9 V.
Cititor biometric
Comutator deschidere usa (art. GW 20 523), cu carcasa alba si iluminare.
Sursa de alimentare 12 VCC/3 A cu urmatoarele optiuni de administrare:

 • max. 10 Sisteme MAC® Multifunction Access Control *
 • sau max. 5 Electromagneti 13700 TD
 • sau max. 5 Manere electrice ELM/mt*
 • sau max. 8 Manere electrice ELM/Cisa*

* in cazul in care nu sunt comandate simultan

Comutator deschidere usa        Sursa de  12 V CC/3 A

————————————————————-Sfarsit subcapitol

subcapitol!!!!! Door Holding Systems…Avem deja un capitol in engleza  care se va transforma in SUBCAPITOLUL ” SISTEME RETINERE USA DESCHISA”!!! Este capitolul de mai jos deja tradus in romana!!

MICROPROCESOR MONO-ZONA

Certificat in conformitate cu standardele EN 1154-2 si EN 1154-4.
Procesorul a fost conceput in conformitate cu standardele UNI EN 1154, care regleaza procesorii alarmelor de incendiu si accesoriile aferente care la randul lor trebuie sa fie conform standardelor EN1154.

Date tehnice
model 52002
sursa de alimentare principala 230 VCA, 100 mA, 50-60Hz
sursa de alimentare auxiliara 2 acumulatori, 12 VCC/1,1 ÷ 1,3 Ah
intensitate minima 264 mA
intensitate maxima 424 mA
capacitate incarcator 24 VCC (27.6 VCC)
grad de protectie IP30
temperatura de operare -5°C ÷ +40°C
zone operationale zona unica (mono-zona)
alarma sonora difuzor intern
alerta de „baterie scazuta” difuzor intern intermitent
certificare EC 0051-CPD-0264
conformitate cu standardele EN 1154-2 +A1:2006EN 1154-4:1997 + A1:2002 + A1:2006

 

microprocesor MONO-ZONE C2 model 52002<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />
sursa de alimentare principala 230 V AC, 100 mA, 50-60Hz<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />
sursa de alimentare auxiliara 2 acumulatori, 12 V DC/1,1 ÷ 1,3 Ah<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />
intensitate minima 264 mA<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />
intensitate maxima 424 mA<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />
capacitate incarcator 24 V DC (27.6 V DC)<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />
grad de protectie IP30<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />
temperatura de operare -5°C ÷ +40°C<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />
zone operationale zona unica (mono-zona)<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />
alarma sonora difuzor intern<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />
alerta de “baterie scazuta” difuzor intern intermitent
Aceasta este o unitate de control cu rol de administrare a electromagnetilor de prindere a usilor antifoc unde standardele necesita luarea in considerare a fiecarei posibilitati si eveniment care ar putea avea loc. Urmatoarele sunt astfel, subiectul unei monitorizari constante: iesirile la detectorii de fum si caldura, alarma si butoanele de resetare, sirena exterioara si incarcarea celor 2 acumulatori. Microprocesorul , ca administrator al sistemului este constant monitorizat la intervale regulate in baza unei proceduri pentru verificarea functionalitatii corespunzatoare a sistemului operational. Orice eroare, cadere sau nefunctionalitate sunt semnalizate de unul din cele 10 diode LED de pe panoul frontal, iar difuzorul intern semnalizeaza sonor situatiile specifice. Alarma poate fi resetata la 3 nivele diferite in functie de gravitatea evenimentului: un prim nivel prin butonul din apropierea microprocesorului, un al doilea nivel prin actionarea primului buton de pe fata microprocesorului si un al treilea nivel prin al doilea buton pe acelasi panou activat la cheie (cheie aflata in posesia managerului). Un al 4-lea nivel de resetare este furnizat doar pentru circuit (operatie executata de personal tehnic calificat).

ATENTIE :
Conform standardului EN 1154-4, este obligatoriu ca procesorul mono-zona sa fie dotat cu:

 • 1 detector de caldura/fum RFC certificat EN 1154-7
 • 1 pereche de acumulatori
 • 1 certificat al sirenei electronice externe EN 1154-3
 • 1 certificat al butonului de activare a alarmei EN 1154/11

 

ARTICOLE
 • max. 5 detectori RFC de caldura/fum
 • max. 5 butoane de activare alarma
 • max. 2 sirene electronice
 • 4 electromagneti EM sau EMP
 • 2 acumulatori

 

DETECTOR RFC DE CALDURA SI FUM

Certificat in conformitate cu standardele UNI EN 1154-5 si EN 1154-7.
Detector de fum si caldura RFC cu carcasa ABS alba. Senzor optic/termin setat intre 54 si 65°C. Pentru a asigura buna functionare, detectorii trebuie inspectati la fiecare 6 luni. Nu este deloc indicat sa pozitionati detectorii in zone cu curenti de aer puternici.

Date tehnice
tensiune operationala 10 ÷ 30 VCC, de obicei 24 VCC
consum nominal la 24 VCC 70 µA
absorbtia alarmei la 24 VCC 50 mA

 

Detector de fum si caldura RFC cu carcasa ABS alba. Senzor optic/termin setat intre 54 si 65°C. Pentru a asigura buna functionare, detectorii trebuie inspectati la fiecare 6 luni. Nu este deloc indicat sa pozitionati detectorii in zone cu curenti de aer puternici.
Date tehnice: temperatura operationala -40°C ÷ +60°C, in conformitate cu standardele
EN 1154-5, EN 1154-7

ACUMULATORI

O pereche de acumulatori de 12 VCC/1.2 Ah

NOTA :
TOATE SISTEMELE DE FIXARE se livreaza separat in ambalaje diferite si necesita asamblare.

 

SIRENA ELECTRONICA

Include un potentiometru cu instalare in exterior si interior. Conexiunea se face cu bride (6) duble pentru ambransament

Date tehnice
sursa de alimentare 9 ÷ 28 VCC
absorbtie cu alarma de 12 V DC 8 mA
absorbtie cu alarma de 24 V DC 16 mA
grad de protectie IP65
temperatura operationala -25°C ÷ +70°C
conformitate cu standard EN 1154-3

 

sirena electronica Include un potentiometru cu instalare in exterior si interior. Conexiunea se face cu bride (6) duble pentru ambransament
Cu 28 sau 32 tonuri la alegere si un ton secundar pentru alarmele cu 2 faze
Dimensiuni: Ø 91 x 91mm.

BUTON DE ACTIVARE ALARMA

Presiunea de pe placa frontala activceaza contactul electric. Rearmarea contactului se executa manual cu o cheie (inclusa).

Date tehnice
sursa de alimentare max. 30 VCC
grad de protectie IP41
temperatura operationala max. +65°C
contact de rezerva n.o./n.c.
conformitate cu standarde EN 1154-11

 

buton de activare alarma ABS rosu cu greutate de 110 gr.</p><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />
<p>Dimensiuni: 99 x 95 x 43mm.
Buton din ABS rosu cu greutate de 110 gr.Dimensiuni: 99 x 95 x 43mm.

ELECTROMAGNET EM

Electromagnet EM de perete cu carcasa din plastic alb cu buton de deblocare. Ancora consta intr-o placa nichelata si o platforma articulata.
Electromagnet EM de perete cu carcasa din plastic alb cu buton de deblocare. Ancora consta intr-o placa nichelata si o platforma articulata.

 

Date tehnice<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />
sursa de alimentare 24 V DC<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />
absorbtie 60 mA<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />
rezistenta minima 55 Kg.<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />
certificare EC 0407-CPD-011 (IG-098-2004) /02<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />
conformitate cu standarde EN 1155

Date tehnice
sursa de alimentare 24 VCC
absorbtie 60 mA
rezistenta minima 55 Kg.
certificare EC 0407-CPD-011 (IG-098-2004) /02
conformitate cu standarde EN 1155

ELECTROMAGNET EMP

Electromagnet de podea EMP constand intr-un miez metalic cu buton de deblocare si placa de insurubare. Ancora consta intr-o placa nichelata si o platforma cu articulatii
Electromagnet de podea EMP constand dintr-un corp metalic cu buton de deblocare si placa de fixare. Ancora consta intr-o placa nichelata si o platforma articulata.

NOTA :
TOATE SISTEMELE DE FIXARE  se livreaza separat si necesita asamblare la locul montajului.

 

Date tehnice<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />
sursa de alimentare 24 V DC<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />
absorbtie 60 mA<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />
rezistenta minima 55 Kg.<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />
certificare EC 0407-CPD-011 (IG-098-2004)<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />
conformitate cu standarde EN 1155

Date tehnice
sursa de alimentare 24 VCC
absorbtie 60 mA
rezistenta minima 55 Kg.
certificare EC 0407-CPD-011 (IG-098-2004)
conformitate cu standarde EN 1155
…………………………………………………………………………………………..Sfarsit subcapitol
Urmeaza Capitolul “MANERE DE URGENTA”…..NU IL AVEM NICI IN ENGLEZA !!!
…………………………………………………………………………………………..Sfarsit subcapitol

Comments are closed.